Bærekraft | Lille Vinkel Sko

Bærekraft

Lille Vinkel Sko og bærekraft

Vi er en liten aktør i et stort marked men har alltid hatt bærekraft som et av våre hovedmål, lenge før det er blitt «populært».
Som hovedregel kan man si at vi er ikke opptatt å få våre varer billigst mulig, men heller at kvaliteten er bra med de riktige materialene og produksjonsmetoder.
At skoene koster litt mer er ofte bærekraftig i seg selv ved at de er laget slik at de varer lenger og ofte kan repareres. 

Når det gjelder merkene/skoene vi fører kan det deles i flere deler:
Vi kjøper mesteparten av våre sko fra fabrikker i EU. Hovedland er Italia, Spania og Portugal. De følger EU sine regler og arbeidsvilkår og produksjonsmetoder slik her kan man være trygg på at arbeidere har fått en anstendig lønn, at de ikke er barn og at skinnet og andre deler er produsert etter strengt regulerte metoder som minimerer miljøskader osv.

De varene vi selv produserer andre steder i verden gjøres på fabrikker som vi selv har besøkt eller har nordiske agenter som besøker og kontrollerer. Veldig mange fabrikker, som f. eks i Kina, har de riktige sertifikatene som «beviser» at de produserer miljøvennlig, og følger internasjonale regler mht til arbeidsmiljø o.l. Dette sjekker vi jevnlig.

De store kjente internasjonale merkene prøver vi hele tiden å påvirke ved å stille krav til at de er følger internasjonale regler om arbeidsvilkår, og vi bejubler og fronter alle merker vi kommer over som har bærekraft/fairtrade som standard. F.eks Veja! Det samme gjelder merker som har veganproduksjon. Når det er sagt så er skinn som brukes i skoproduksjon et biprodukt av kjøttproduksjonen, og så lenge vi spiser kjøtt i verden er det bedre å bruke skinnet til skoproduksjon enn å kaste det. Vi er også medlem av Dyrevernaliansen som i praksis betyr at vi ikke bruker skinnprodukter i våre varer fra dyr som er alt opp for kun skinnets del, eller er fra villdyr som er fanget kun for skinnets del. Alle våre skinnprodukter kommer som et biprodukt av kjøttproduksjon. Vi har heller ingen sko med pels!

Transport
Internt i firmaet:
Vi faser ut alle varebiler vi selv bruker til elektriske. Pr. nå har vi kun en varebil som går på diesel. En annen går på miljøvennlig gass og alle de andre er elektriske. Vi var et av de første firmaer i Norge som kjøpte elektrisk varebil og den er fortsatt i bruk!
Eksternt:
Vi har kontrakter med norske transportselskaper som følger Norske regler mht til kjøretider, lønninger osv.
Nettbutikk:
Vi bruker bring sine klimanøytrale pakker. Dvs de koster oss litt mer å sende ut men Posten/Bring kjøper klimakvoter for å kompensere for utslipp den forsendelsen vil ha laget.

Embalasje
Vi kjøper inn og gir gratis til alle våre kunder ekstra solide plastposer. Plastposene våre er såpass kraftige at vi håper de blir brukt mange ganger. I Norge har vi god kontroll på plastposer ved gjenbruk og og med hensyn til produksjon og transport brukes det mye mindre energi til plastposer enn alternative produkter (papir eller handlenett). Når det er sagt så skjer det veldig mye på den fronten og vi bytter så fort vi ser at det mijømessig vil være bedre med alternative produkter.
Alle skoesker og skokartonger blir levert til gjenbruk.

Flere spørsmål - send epost til kundeservice@lillevinkelsko.no

Laget av Ny Media AS | Design Hanna V. Rosenlund
Webmaster Marie Bævre